Premierul conservator britanic Theresa May a anunţat vineri că va forma un nou guvern în urma alegerilor anticipate, promiţând că acest executiv va asigura stabilitate şi va negocia cu Uniunea Europeană cu obiectivul de a obţine un acord de succes privind Brexitul, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Partidul Conservator a obţinut 318 mandate în Camera Comunelor, sub majoritatea absolută de 326 de mandate. Dar şi-a asigurat sprijinul Partidului Democratic Unionist (DUP), care a obţinut 10 mandate în noul legislativ.

‘Vom continua să lucrăm împreună cu prietenii şi aliaţii noştri din Partidului Democratic Unionist în special’, a spus Theresa May într-o scurtă intervenţie în faţa presei după ce a primit din partea Reginei Elisabeta a II-a mandatul de a forma guvernul.

‘Cele două partide ale noastre şi-au construit o relaţie puternică de-a lungul anilor şi aceasta îmi dă încredere că vom putea lucra împreună în interesul întregului Regat Unit’, a adăugat premierul conservator.

Ea a insistat că de acum înainte energiile trebuie canalizate către un Brexit de succes şi că noul guvern pe care-l conduce va ghida ţara către acest obiectiv.

Sursa articol: stiripesurse

Comments

comments