Premierul României, Sorin Grindeanu, a făcut, luni, o serie de dezvăluiri în premieră la Antena 3, în emisiunea lui Radu Tudor – „Punctul de întâlnire”.

Grindeanu a făcut bilanțul primelor 100 de zile de guvernare și a arătat care au fost progresele făcute pe plan economic de România în această perioadă.

De asemenea, el a subliniat că tema deficitului bugetar este una nereală, în acest moment existând un excedent de 0,2% din PIB.

„După primul trimestru avem un excedent de 1,52 de miliarde. Se spunea nu numai în Parlament de deficit, iată că avem acest excedent de 0,2% din PIB. Veniturile bugetare din luna martie au fost cu 22% mai mari decât în luna martie a anului trecut. Creșterea economică este cea prognozată, de peste 5%. Veniturile la bugetul consolidat, în primul trimestru, sunt cu aproape 4 miliarde de lei mai mari. Colectarea TVA a crescut în februarie 2017 cu 2,5, față de 2016, iar în martie cu aproape 9%. Cred că este extrem de important să spunem că aceste lucruri au însemnat și alte efecte: peste 60.000 de locuri de muncă au fost create în aceste trei luni, România a ajuns la un minim istoric a ratei șomajului” a spus Sorin Grindeanu.

Sursa : bugetul.ro

Comments

comments