Donald Trump îl va primi pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov miercuri la Casa Albă, conform programului oficial al liderului american, o întrevedere confirmată de presa de stat rusă, transmite DPA, conform agerpres.

‘Da, este adevărat, în program se află o întâlnire cu preşedintele Statelor Unite’, a declarat un oficial rus pentru agenţia TASS.

Şefii diplomaţiilor americană, Rex Tillerson, şi rusă, Serghei Lavrov, vor discuta miercuri la Washington despre conflictele din Ucraina şi Siria, a anunţat luni Departamentul de Stat.

Cei doi miniştri s-au întâlnit de două ori după ce secretarul de stat american şi-a preluat postul la începutul lui februarie, însă va fi prima vizită oficială la Washington a lui Serghei Lavrov în aproape patru ani şi de la instalarea administraţiei Donald Trump.

Relaţiile americano-ruse s-au deteriorat în special din cauza conflictelor din Ucraina şi Siria, iar Tillerson a declarat că SUA încearcă să le detensioneze atât prin discuţii privind probleme de mai mică importanţă, cât şi prin găsirea unor zone de cooperare.

‘Cele mai mari două puteri nucleare din lume nu pot avea acest gen de relaţii’, a afirmat Tillerson despre nivelul scăzut atins în raporturile între SUA şi Rusia.

 

Sursa articol: stiripesurse

Comments

comments