Premierul Sorin Grindeanu îi dă o replică lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce liderul ALDE a criticat faptul că proiectul legii salarizării a fost trimis în Parlament în loc să fie asumat de Guvern, ceea ce s-ar putea întâmpla şi cu proiectul fondului suveran de investiţii.

“Daţi-mi voie să vă explic cum a ajuns în Parlament legea salarizării. După cum ştie şi domnul Tăriceanu, decizia politică de a merge pe această cale a fost luată la Comitetul Executiv al PSD de la Sinaia şi ca urmare a unei şedinţe ALDE. De ce? Pentru a reduce termenele. Asta a fost motivaţia pentru care s-a mers pe acestă cale. Referitor la fond suveran, proiectul este finalizat, trebuie să avem o decizie politică de acelaşi tip. Nu e vorba de a nu-ţi asuma o lege sau alta. Nu avem absolut nicio problemă cu nicio variantă. Noi am dat şi pe proiectul legii salarizării aziv pozitiv, vom da şi pe proiectul fondului suveran. În Coaliţie vom lua decizia”, a declarat Grindeanu.

Întrebat dacă Tăriceanu a uitat de ce s-a mers pe varianta unui proiectul în Parlament în cazul legii salarizării, premierul a răspuns ironic: “Nu ştiu dacă neaparat a uitat, dar eu readuc aminte telespectatorilor dumneavostră ce s-a întâmplat.”

“Am avut și eu propriile mele semne de întrebare (cu privire la Guvern – n.r.). De exemplu, în momentul în care legea salarizării unitare, care era un punct esențial al programului de guvernare, în loc să fie promovată de Guvern, a trebuit să o asumăm noi la nivelul Parlamentului, ca inițiativă parlamentară. Sigur că din punct de vedere procedural, politic, se poate și așa ceva, dar e normal ca angajamentele luate prin programul de guvernare să fie promovate de guvern. Trebuie să vedem ce se va întâmpla cu crearea fondului suveran de dezvoltare, care de asemenea este o chestiune esențială pentru a ne pune în practică obiectivele de dezvoltare economică a României. Am înțeles că – așa am aflat, nu am discutat cu prim-ministrul – de asemenea s-ar dori ca parlamentul să fie cel care își asumă acest proiect. Sigur putem să procedăm și în acest fel, dar trebuie să înțelegem unde sunt și de ce sunt anumite rezerve la nivelul guvernului”, a declarat Tăriceanu miercuri.

În contextul în care există informaţii despre anumite nemulţumiri ale miniştrilor în ceea ce-l priveşte pe premier, Grindeanu a mai precizat că are întâlniri săptămânale cu toţi miniştrii, iar în unele domenii lucrurile merg bine, conform programului de guvernare, iar în alte domenii mai trebuie lucrat.

 

Sursa articol: stiripesurse

Comments

comments