Consiliul Superior al Magistraturii a decis luni sesizarea preşedintelui României, Klaus Iohannis, în vederea retrimiterii legii salarizării în Parlament, pentru a fi analizate mai multe amendamente, au declarat pentru AGERPRES surse din Consiliu.

CSM este de părere că ar trebui analizate amendamentele privind diferenţele de salarizare dintre judecătorii de la judecătorii şi cei de la tribunale, aceleaşi diferenţe dintre procurorii de la parchetele de lângă aceste instanţe, dar şi modul de salarizare a unora dintre angajaţii auxiliari din cadrul instanţelor şi parchetelor, au adăugat sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, CSM mai cere şi analizarea amendamentelor privind diferenţele salariale dintre judecătorii şi procurorii de pe acelaşi palier.

Vineri, secţiile unite ale ÎCCJ au constatat că nu sunt întrunite condiţiile pentru sesizarea CCR pentru eventuale elemente de neconstituţionalitate ale legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar a fost adoptat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, cu amendamente.

 

Sursa articol: stiripesurse

Comments

comments