Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să ia în discuţie marţi cererea procurorului-şef al DNA, Laura Codruta Kovesi, de revocare din funcţie a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, dar şi solicitările de încetare a activităţii formulate de anchetatorii Adrian Ţîrlea şi Doru Văcaru.

La sediul CSM a ajuns, la mai bine de două ore de la începerea ședinței și Laura Codruta Kovesi. Ea s-a arătat deranjată de faptul că reporterii o tot întrerupeau cu diverse întrebări și le-a cerut să o lase să vorbească.

”Nu e vorba despre niciun conflict. Am cerut un aviz consultativ pentru revocarea a doi procurori care lucrează în DNA. Nu pot să explic acest lucru. Ce am de spus, voi spune în cadrul CSM. Nu e nicio tensiune, activitatea se desfășoară normal.”, a spus Laura Codruta Kovesi la sosirea la sediul CSM.

“Nu este niciun conflict. Este vorba de un aviz consultativ prin care am cerut revocarea a doi procurori din DNA: Lăsaţi-ma să termin. E o procedură în curs, nu pot face alte comentarii. Nu pot să explic acum, voi spune în CSM. E o anchetă în curs în privinţa detectorului de minciuni. Doar procurorul de caz cercetează. Să vină CSM să verifice. Nu e vorba de nicio tensiune. Aici vorbim de revocarea şi de propunerea de revocare a unor procurori.

V-aş sfătui să citiţi regulamentul. Eu îmi exercit atribuţii făcând şedinţe de lucru, controale, amiluri, ordine scrise. Vor fi cercetate de Inspecţia Judiciară. Motivele revocării sunt într-un referat scris dat CSM. Nu pot să vi-l comunic. Sunt dposare în curs. Când un angajat DNA a avut probleme, am dispus de fiecare dată cercetări.”, a mai spus Laura Codruta Kovesi.

 

Sursa articol: stiripesurse

Comments

comments