Directorul Agenției Naționale Antidrog, Sorin Oprea, susține că în acest moment România nu este pregătită să facă față unei modificări a legislației, care va legaliza marijuana sau canabisul. El a explicat că a avut loc o masă rotundă pe acest subiect și toți specialiștii au căzut de acord că nu se impune legalizarea acestor tipuri de droguri.

”Agenția Națională Antidrog este structura coordonatoare a politicilor antidrog la nivel național. În anul 2016 a organizat o masă rotundă privind posibilitatea dezincriminării consumului de canabis în România. La această întâlnire au participat specialiști din domeniul medical, justiţie, poliţie, educație, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile. În urma discuțiilor a fost concluzionat faptul că la momentul actual riscurile sunt foarte mari pentru sănătatea publică”, arată Sorin Oprea, într-un interviu pentru Noizz.

Oprea susține că România nu are o tradiție în privința consumului de droguri, iar o legalizare a acestora ar produce efecte negative asupra întregii societăți românești.

”România nu are o tradiţie privind consumul de droguri și în special consumul de canabis. Măsura privind dezincriminarea consumului de canabis ar duce la apariţia unor efecte negative asupra societăţii românești. Aceste efecte s-ar manifesta asupra sistemului educaţional și sanitar, reprezentând practic un pericol cu efecte necunoscute, pentru viitor”, mai arată Oprea.

 

Sursa articol: stiripesurse

Comments

comments