Ministrul de finanțe, Viorel Ștefan a declarat în ediția de duminică a emisiunii ”Punctul de întâlnire” că numărul firmelor înființate este mai mare cu 5% în primele trei luni ale anului, în timp ce numărul de locuri de muncă a crescut cu peste 40.000.

”Dacă ne uităm în cifre, constatăm că numărul firmelor care se închid este în scădere, și față de 2016, și față de 2015. Numărul firmelor care se înregistrează este în creștere – am putea spune că rata de natalitate a firmelor este de 5% după 3 luni de guvernare. Pentru mine acesta este o dovadă că ceea ce ne-am propus să facem, duce lucrurile în România spre bine. Dacă în România astăzi avem, în primele două luni de zile, mai mult cu 44.000 de locuri de muncă, înseamnă că obiectivul nostru de a realiza 200.000 de locuri în 2017 este unul fezabil. Acest lucru e reflectă și în cifrele bugetare. Pe primele două luni ale anului constatăm că veniturile colectate pe baza cotelor de asigurări de pensii sunt în creștere cu peste 15%. Asta se traduce prin faptul că bugetul de stat nu mai este obligat să susțină atât de mult fondul de pensii”, a declarat Viorel Ștefan.

 
Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, ‘distrus’ ! ‘Are o relaţie patologică cu minciuna’

Potrivit ministrrului finanțelor, există indicii clare că fondul de pensii se consolidează, astfel că mărirea punctului de pensie începând cu a doua jumătate a anului este unul fezabil.

Comments

comments