Din pacate vestile care vin de la meteorologi nu sunt deloc îmbucurătoare pentru următoarea săptămână. Temperaturile vor fi variabile, iar precipitațiile vor fi alcatuite atat din ninsoare cat si ploaie, aceste fiind urmate de îngheț ceea ce ar putea lăsa orașe întregi fără energie electrică. 

CIteste si: Se pregatesc MISCARI AMPLE de strada – operatiunea “COLECTIV2”

Urgia va continua in tara noastra si in următoarea săptămână, astfel se anunță temperaturi variabile între -5 și -15 grade Celsius, iar pentru 20 ianuarie temperatura va urma să urce spre 0 grade celsius. 

Românii vor fi nevoiți să îndure din nou gerul, iar variațiile temperaturii ar putea duce către ploi urmate de noi ninsori si inghet, ceea ce ar conduce la depunerea unui strat gros de polei pe sosele. De asemenea, firele de electricitate vor fi supuse unor conditii extreme, intrucat apa depusa pe aceastea in urma ploilor va ingheta pe timpul noptii, succesiune ce ar putea avea efecte grave, precum ruperea cablurilor electrice și prăbușirea stâlpilor de electricitate, așa cum s-a întâmplat recent și în Canada, ca urmare a unor fenomene asemănătoare. 

România nu scapă nici de posibilitatea ca noi valuri de ninsori să acopere arii foarte mari și la blocarea din nou a drumurilor. 

Comments

comments