Atacul american cu rachete asupra unei baze aeriene din Siria are efecte şi asupra pieţelor internaţionale. Preţul petrolului a crescut cu 2% vineri dimineaţă pe bursele din Asia, potrivit CNN.

Atacul din Siria creşte incertitudinea din Orientul Mijlociu, una dintre principalele zone de extracţie a ţiţeiului. “Geopolitica este de multe ori un factor decisiv pentru piaţa petrolului”, a declarat Greg McKenna, strateg-şef al AXITRADER. “Atacul american asupra regimului susţinut de Rusia, într-o ţară în care şi iranienii sunt activi în susţinerea regimului, are potenţialul de a genera alte reaţii politice”, a adăugat acesta.

Potenţialele reacţii dinspre Iran şi Rusia, ambele procătoare importante de petrol, va ţine la limită comercianţii de petrol, mai spune expertul, adăugând că această incertitudine costă… în termeni foarte imediaţi.

Preţul petrolului, care a scăzut puternic în martie, este acum la cel mai ridicat nivel din ultima lună. Spre orele prânzului în Asia, preţul ajunsese la 52,6 dolari pentru baril, cu peste 10% mai mult decât minimul de săptămâna trecută.

Şi preţul aurului a crescut pe pieţele internaţionale cu 1%.

Sursa : stiripesurse.ro

 

Comments

comments