În urma anunțului privind legile Justiției, vasalii președintelui Klaus Iohannis au ieșit din nou în Piața Victoriei, situația fiind ținută sub cntrol doar după intervenția Jandarmeriei Române.

Am deja un sentiment de deja-vu legat de aceste “acțiuni spontane” pornite încă din luna ianuarie cu pretextul unor imixtiuni ale Executivului în Legislația României. Din câte înțeleg eu, cu umilele mele cunoștințe despre mecanismele unei democrații autentice, Parlamentul este responsabil cu legile în țara aceasta. Dacă Noua Ordine a stabilit ca o mână de frustrați, care ies la ordin să perturbe liniștea, să stabilească și agenda instituției reprezentative pentru ideea de democrației, înseamnă că tot ce am învățat până acum despre Statul de Drept este valabil doar atunci când dreapta se află la butoane…

Nu am cum să pretind faptul că Măria Sa ar fi în spatele acestor noi mișcări de stradă împotriva ordinii de drept, însă, așa cum s-a mai observat, președintele nici nu le este împotrivă, alegând momente oportune pentru câte o baie de mulțime și îndemnându-i să rămână în stradă până va ajunge el acolo, să le impună noi ordine.

Mă așteptam ca în pragul unei vizite atât de importante, așa cum tocmai propaganda klausofilă o propovăduiește de aproape o lună, cum este vizita omologului francez de astăzi, Sasone să facă un apel la unitate și răbdare din partea gloatei de autosuficienți. Când colo, Președintele nu a făcut decât să pornească o nouă nebunie împotriva unui set de legi cerut de Parlamentul European. Se preconizează, așadar, noi mișcări în câmpul tactic, care, dacă nu vor duce la o încercare de Lovitură de Stat, urmăresc cel puțin ținerea în șah a actualei majorități, pentru ca Noua Securitate să nu piardă controlul asupra hățurilor Poliției Politice.

CE BLESTEM SĂ FIE PE CAPUL BIETEI ROMÂNII, CA ÎN PRAGUL SĂRBĂTORIRII A 100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE, SĂ FIE CONDUSĂ DE UN ASEMENEA TERMINATOR?!?

Se apropie momentul în care vom descinde și noi la Cotroceni. Mai mulți și mai îndârjiți decât am fost în iarnă, motivați de iresponsabilitatea de care acest impostor dă dovadă cu fiecare ieșire în public în care continuă opera de distrugere a unității naționale!

Later Edit…

Urmărind revista presei pe acest subiect, observ că, într-o acțiune concertată pentru a-i pava președintelui din nou calea spre deturnarea mișcărilor în folosul propriu, și trombonistul Cioloș s-a apucat să jaloneze traseul protestelor. Într-o postare pe pagina personală de facebook, Premierul ZERO îndrăznește să abordeze tema Legilor din Justiție, asta după ce el a fost prim-ministrul care, la inițiativa șefei de atunci de la Justiție, Raluca Prună, a modificat prin ordonanță de urgență (nu prin proiect de lege ce urmează să fie dezbătut în Parlament, cum face actualul guvern) peste 150 de articole din Codul Penal și cel de Procedură Penală, multe dintre ele încălcând drepturile omului!

Realizați nivelul ipocriziei acestor, vorba regretatului Corneliu Vadim Tudor, copii ai durerii???

Comments

comments