Informatiile conform careia Rusia ar fi lansat atacuri informatice asupra armatei daneze, după publicarea unui raport despre piratarea e-mailurilor unui minister danez de către un grup de hackeri ruşi acuzaţi de implicare în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, au fost dezmintite luni de purtătorul de cuvânt al Kremlinului- Dmitri Peskov, transmite Reuters.

“Rusia, ca stat, nu comite atacuri cibernetice”, a declarat Peskov presei.

Citește și: Phenianul anunţă APOCALIPSA: ‘Vom şterge America de pe faţa Pământului’

Potrivit raportului publicat duminică de Centrul danez pentru securitate cibernetică, un grup de hackeri ruşi pro-Kremlin a reuşit să spargă e-mailurile funcţionarilor Ministerului Apărării în 2015 şi 2016. APT28, grupul acuzat în raport, este legat de guvernul rus şi a fost numit de FBI şi serviciile de securitate internă americane ca fiind în spatele “activităţii cibernetice dăunătoare” împotriva unor site-uri guvernamentale din SUA.

Pe de altă parte, în răspuns la o întrebare legată de alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică în Franţa, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a respins luni şi afirmaţiile că Rusia ar fi intervenit în procesul electoral din Hexagon, calificând aceste alegaţii drept “primitive şi greşite”. Kremlinul nu ţine partea nimănui în alegerile din Franţa, a insistat Peskov.

Sursa articol: stiripesurse

Comments

comments