Simona Halep – deţinătoarea titlului de la Madrid s-a calificat astazi în semifinalele turneului WTA, dotat cu premii in valoare de de 5.439.350 de dolari, după ce a învins-o pe americanca CoCo Vandeweghe SUA, cu un scor categoric 6-1, 6-1 conform Agerpres.
 Halep in varsta de 25 ani, locul 8 WTA s-a impus la primul său duel cu actualul număr 20 mondial în exact o oră de joc.

După un început echilibrat de meci, Halep a luat jocul pe cont propriu şi a încheiat primul set în doar 25 de minute, cu 6-1, după cinci ghemuri consecutive ale româncei.Simona a început cu break setul secund, iar apoi a depăşit cu bine un moment de cumpănă, salvând trei mingi de break. Halep a condus cu 4-0, după care americanca a reuşit singurul său ghem din acest act. Meciul a fost întrerupt la scorul de 4-1 şi 30-0 pentru Simona, circa cinci minute, din cauza ploii, timp în care s-a tras acoperişul peste arena Manolo Santana. Halep a continuat apoi evoluţia ireproşabilă şi a încheiat cu un nou 6-1.
Românca a reuşit 11 mingi direct câştigătoare în acest meci (16 pentru Vandeweghe), dar a comis doar 3 erori neforţate, spre deosebire de 21 ale adversarei.

Meciul a fost urmărit din tribune de Ion Ţiriac, patronul turneului, fosta mare gimnastă Nadia Comăneci şi de Ilie Năstase cu soţia.

Halep, aflată pentru a treia oară în semifinale la Madrid, şi-a asigurat un cec de 257.555 euro şi 390 de puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe învingătoarea dintre Kiki Bertens (Olanda) şi Anastasija Sevastova (Letonia).

Halep va juca joi şi în sferturile probei de dublu, alături de Irina Begu, contra perechii Sania Mirza (India)/Iaroslava Şvedova (Kazahstan).

Tot joi, Sorana Cîrstea va juca în sferturi la simplu cu Kristina Mladenovic (Franţa).

 

 

Sursa articol: stiripesurse

Comments

comments