Călin Popescu Tăriceanu şi partidul său sunt hotărâţi să susţină în coaliţia de guvernare o măsură împotriva mult blamaţilor “asistaţi social”, persoane apte de muncă dar care trăiesc din venitul minim garantat asigurat de stat.

“Este o propunere pe care noi o avansăm și credem că și colegii de la PSD o vor analiza. Nu e normal să plătim venitul minim garantat, unii să stea acasă și să aducem forță de muncă din alte părți. Lipsa forței de muncă pe piață este o frână pentru creșterea economică”, a declarat Tăriceanu, joi, după şedinţa ALDE.

Întrebat dacă această măsura se va traduce în eliminarea venitului minim garantat pentru persoanele care refuză locurile de muncă disponibile, Tăriceanu a explicat: “Da, sigur, aici trebuie să avem în vedere și programele de reconversie profesională. Nu vreau să fie înțeleasă ca o măsură punitivă. Și cei fără calificare își pot găsi un loc de muncă în România. Noi am luat inclusiv măsura creșterii salariului minim pe economie, 1450 de lei nu poate poate fi considerat un venit neofertant.”

Sursa : stiripesurse.ro

 

Comments

comments