Au fost clipe de panică! Un elicopter a atacat sediul Curţii Supreme din Venezuela, a anunţat marţi preşedintele Nicolas Maduro la televiziunea de stat, preluată de agenţiile internaţionale de presă. Din elicopter au fost aruncate asupra clădirii două grenade, dintre care una nu a explodat, anunţă AGERPRES.RO.

Preşedintele a declarat că forţele speciale îi caută pe teroriştii care au comis atacul şi a cerut opoziţiei de dreapta să condamne actul cu caracter de lovitură de stat.

Maduro a afirmat că elicopterul de poliţie a fost deturnat şi a zburat şi pe deasupra ministerului de interne şi a ministerului justiţiei. Pilotul are legături cu fostul ministru de interne Miguel Rodriguez Torres, a mai spus preşedintele. Despre generalul în retragere, care se opune acum guvernului de la Caracas, Maduro afirmă că este amestecat într-o tentativă de lovitură de stat, în spatele căreia se află CIA, Agenţia Centrală de Informaţii a Statelor Unite.

“Am activat toate forţele armate pentru apărarea ordinii. Vom captura foarte rapid elicopterul şi pe cei care au efectuat acest atac terorist”, a spus şeful statului la palatul prezidenţial Miraflores, unde se sărbătorea Ziua Jurnaliştilor. “Cum numiţi deturnarea unui elicopter de la o instituţie a statului venezuelean, elicopter care apoi aruncă grenade? Asta e politică? E terorism”, a insistat preşedintele.

Fotografii publicate în reţelele sociale arată, potrivit AFP, elicopterul care survolează capitala venezueleană, afişând o banderolă cu textul “350 Libertad”, o referire la articolul din Constituţie care permite destituirea guvernelor care nu respectă garanţiile democratice.

 

Sursa articol: stiripesurse

Comments

comments